A kakaós csigában lehet tehéntúró, cukkini vagy batáta, és azért a kakaó sem árt neki. Lehetőleg minél több. :) (Néha még az olvasztott csokiba sem árt egy kis plusz kakaó...) Tejszínes vajkrémmel vagy mascarpone-val pedig rugelach-szerű lesz a tésztája.
Hozzávalók 8 db. csigához:
- 125 g tejszínes vajkrém
- 50 g kókuszzsír
- 30 g eritrit
- 150 g zabpehelyliszt (vagy Szafi féle lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz)
- 20 g bambuszrostliszt
Töltelékhez:
- 20 g olvasztott kókuszzsír
- 40 g eritrit
- 40 g kakaópor
A krémsajtba belekevertem az olvasztott kókuszzsírt, az eritritet, a lisztekkel együtt összegyúrtam. Kb. fél centi vastagon kinyújtottam, megkentem a kakaós krémmel, feltekertem, majd 8 részre vágtam. 25 perc alatt készre sütöttem. (14 g CH/db.)