Sok kakaós csigát készítettem már, de eddig ez sikerült a legjobban. A cukkinis alaptészta receptjét a Csipetfalat blogon találtam, ezen változtattam egy kicsit. Ehhez a kakaós csigához egyébként egy olyan történetecske kapcsolódik, amely méltán lehet az én konyhai tevékenységem mottója.
A cukkini párolódik.
Anya: Ebből mi lesz? (cukkinire mutatva)
Én: Kakakós csiga. (Egyértelmű, nem? :D Mint a fából vaskarika.)
Hozzávalók 16 csigához:
- 1 nagy cukkini (390 g pucolva)
- 1 tojás
- 70 g kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 70 g barnarizsliszt (itt beszerezhető)
- 15 g útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- fahéj
- 30 g eritrit (itt beszerezhető)
Töltelékhez:
- 25 g kókuszzsír (itt beszerezhető)
- 20 g kakaópor
- 20 g eritrit
A cukkinit megpucoltam és felkockáztam, majd puhára pároltam. Miután langyosra hűlt, leszűrtem és botmixerrel turmixoltam. Hozzáadtam a tojást, az eritritet és a a fahéjat, majd a lisztekkel jól összedolgoztam. Fél órát állni hagytam, közben elkészítettem a tölteléket: az olvasztott kókuszzsírt összekevertem a kakaóporral és az eritrittel. Végül a tésztát két részre osztottam. Mindeniket kb. 3 mm vastagságúra téglalappá nyújtottam szilikonos sütőlapon, illetve sütőpapír között, megkentem a töltelékkel, majd feltekertem és 8 részre vágtam. Így lett összesen 16 db. kakaós csigám. 30 perc alatt megsütöttem. (össz. 108g CH, 6,75 g CH/db.)
Save
Save
Save