Ez a fagyi annak apropóján született, hogy újabb kísérletet tettem a fagyitölcsér elkészítésével. Egyszer már sikerült ilyesmit összehoznom, de most ezt a receptet szerettem volna követni. Először szezámliszttel próbálkoztam, mert nem lehetett mandulalisztet kapni, végül találtam, de azzal sem jött össze. Ha valakinek sikerülne, kérem, értesítsem. :) Így végül a tölcsér mandulás morzsaként végezte a fagyi tetején.
- kb. 1 kg. meggy
- 350 ml kókuszkrém
- 30 g eritrit
- 20 g mandulaliszt
- csokireszelék
- a nem sikerült fagyitölcsér morzsája (természetesen elhagyható)
Fagyasztott meggyet használtam, kiolvasztottam és kimagoztam, jól megfogta a kezem... A kókuszkrémmel és az eritrittel összeturmixoltam, a mandulaliszttel besűrítettem, majd mehetett a fagyasztóba. 4-5 óra alatt lesz jó állaga, utána már kőkeményre fagy, nem lehet gombócot kanalazni belőle. Ezt díszítettem a cukormentes feketecsoki reszelékével.