Egy újabb példánnyal bővül a kosárkák gyűjteménye. :) Volt már narancsos, kókuszos-áfonyás, kesukrémes-almás, talán több is, csak nem jutnak eszembe. Egy formára rengeteg változatot lehet készíteni, a töltelékek és tészták is cserégethetőek.
Hozzávalók:
-125 g tehéntúró
-1 tojás
-30 g barnarizsliszt
-30 g mandulaliszt (nem zsírtalanított)
-10 g amarántliszt (ez is lehet rizs)
-30 g eritrit
-2 ek útifűmaghéj
Ez villával összedolgoztam, majd kézzel átgyúrtam és kibéleltem vele 6 szilikonos muffinformát.
Krém:
-2 kis vagy egy nagy citrom leve
-a citromok héja is, ha megbízunk benne vagy van időnk kiáztatni
-250 ml kókusztej
-3 tojássárgája
-1 ek. kókuszzsír
-40 g eritrit
-3 ek útifűmaghéj
A a citrom levén kívül a többiből krémet főztem, a levet utólag tettem bele. Ha szükséges, még lehet sűríteni útifűmaghéjjal vagy zselatinnal.
A tésztát 15 perc alatt megsütöttem, majd beletöltögettem a krémet a kosárkákba. Mandulával díszítettem. (össz. 44 g CH, 7,3 h CH/db.)