A csigáról készült fotók már nyár eleje óta várták, hogy történjen velük valami, leginkább, hogy egymás mellé kerüljenek a recepjükkel, és ezzel nincsenek egyedül. Na de majd most!
Ritka, hogy a "mentes" receptekből ne érezné ki az azokat megkóstoló ártatlan áldozat, hogy valami "nincs rendben vele", azaz valami más a megszokotthoz képest, ha nem egyéb, akkor nem annyira édes (ez egyéni preferencia kérdése, sokszor egy édesebb gyümölcsöt is túl soknak érzek). Ez a kakós csiga viszont átsiklott a rostán, csak utólag fedtem fel, hogy valami gyanús dolog van vele. Végül kiderült, hogy a kóstolónak mégis feltűnt valami, nevezetesen az, hogy amúgy nem szereti az édességet, de ez mégis jól esett. Akkor már gondoltam, hogy talán érdemes lesz észben tartani a receptet. :)
Hozzávalók:
- 125 g vajkrém
- 75 g tehéntúró
- 220 g (gluténmentes) zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 50 g bambuszrostliszt
- 4 ek. eritrit
- 1 dl víz
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 kis tojás
- 1 tojás a kenéshez
Töltelékhez:
- 40 g kakaópor
- 4 ek. eritrit
- 20 g olvasztott kókuszzsír
- csipet só
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, állni hagytam, amíg a törteléket is összekevertem. A tésztát kb. 1,5 cm vastagon téglalap alakúra nyújtottam, majd megkentem a töltelékkel. Szorosan felcsavartam, és 2 cm-es szeletekre vágtam. Sütőpapíros tepsibe tettem, megkentem a tojással, kb. 25 percig sütött. Közben még kétszer megismételtem a kenést, hogy fényes legyen, amíg elfogyott a tojás. (össz. 132 g CH)