Ez bizony egy olyan recept, amellyel többeknek tartoztam már legalább egy éve, de inkább több. Elvittem a sütit valahová, ahol elkérték a receptet. Persze, elküldöm! (Ha majd egyszer leírom, hiszem csak a fejemben létezik...) Úgyhogy most jött el az ideje. :)
Hozzávalók:
Csokis réteg:
- 100 g cukormentes feketecsoki
- 125 g tejszínes krémsajt
- 25 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 1 tojás
- 20 g eritrit
Krémsajtos réteg (nem, mintha a másik nem lenne az, de ebben nincs csoki):
- 125 g tejszínes krémsajt
- 25 g zabpehelyliszt
- 1 tojás
- 30 g eritrit (eritritből/cukorból ízlés szerint lehet többet is tenni, nekem túl édes lenne úgy)
A csokis részhez a csokit felolvasztottam, a lángról levéve összekevertem/összeolvasztottam a krémsajttal, majd az eritrittel, tojással, és végül hozzákevertem a lisztet. A kivajazott formába öntöttem, majd elkészítettem a fehér réteget. Ehhez nem olvasztottam semmit, csak robottal összekevertem a krémsajtot, tojást, eritritet, végül a zabpehelylisztet, és a csokis rétegre öntöttem. Kb. 20 perc alatt sül meg 180-200 fokon, lényeg, hogy még puha, krémes maradjon, ne szárítsuk ki, mert akkor senki nem fogja elkérni a receptjét. :D