Leginkább a Raffaello-hoz hasonlít, és, mint egy hógolyóval, talán még épp megdobálhatjuk vele a mai napfordulóval hátat fordító Tél hátát. Vagy inkább ne tegyük, mert a végén még megharagszik, és legalább egy hónapig nem látunk semmit a tavaszból. Mégis csak az lesz a legjobb, ha megesszük még ma. :D
Ez egy tej- (de nem vaj), glutén- és cukormentes változat, de rendes tejporral és cukorral és készíthető. A recept innen származik.
Hozzávalók:
- 100 g kókusztejpor
- 35 ml víz
- 60 g vaj
- 40 g eritrit
- 50 g kókuszreszelék + 50 g a forgatáshoz
- 50 g egész mandula
A vajat a vízzel és az eritrittel összeolvasztottam, közben összekevertem a kókusztejport a reszelékkel. A felolvasztott vajas részhez adtam kis adagokban a száraz összetevőket, majd hűlni hagytam kb. 2 órát. Kis golyócskákat formáztam belőle, a közepébe nyomtam a mandulát (aminek elvileg hámozottnak kellene lennie, de minek, ha úgy is megesszük?), majd beleforgattam a reszelékbe. Hűtőben tárolandó. Kb. 25 db. lesz belőle, és a közelgő húsvétra is megteszi csokitojás helyett. :)