Volt már rácsos, csillagos, tejes, cukkinis, úgyhogy valami kiapadhatatlan meggyforrás sejthető itt a háttérben. Meg hosszadalmas nyári meggymagolások, amelyek után valahogy mégis ott marad a mag a meggyben. :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g puha vaj
- 1 tojás
- 65 g cukor
Töltelékhez:
- 2 üveg meggykompót
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fahéj
A tésztát összegyúrjuk, 2/3-át kinyújtjuk kerekre, és kibéleljük vele a kivajazott kerámia piteformát. A meggykompót leszűrt levével pudingot főzünk, majd visszakeverjük bele a meggyet is. A krémet a tésztalapra símítjuk, az 1/3 tésztából pedig szirmokat vágunk ki pohárral vagy kerek formával, a maradékból még egy keretet is sodorhatunk. A tésztát egy felvert tojással lekenjük, majd sütés közben (kb. 30 perc) még megismételjük a kenést, hogy fényes legyen.