Ez a recept a 2013-as decemberi Nők Lapja konyhából származik. A leírását kicsit lerövidítem.
Hozzávalók:
-23 dkg liszt
-15 dkg vaj/margarin (nálunk most vegyesen)
-8 dkg cukor
-1 ek. méz
-fél citrom héja
-1 tk. vaníliás cukor
Töltelék:
-1 üveg meggybefőtt (plusz cukor nem került hozzá)
-2,5 dkg vaníliás pudingpor
-1 kk. fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Egy kis adagot félreteszünk a díszítéshez.Egy kivajazott, kilisztezett piteformát kibélelünk vele (szerintem egyszerűbb kézzel szétnyomkodni, mint külön kinyújtani. Vakon sütéssel elősütjük 180 fokon 12 percig. A töltelékhez a meggy leszűrt levét elkeverjük a pudingporral, majd hozzáadjuk a meggyet és eloszlatjuk a tésztán. A félretett tésztából különböző méretű csillagokat vágunk ki, ezzel díszítjük. A csillagokat lekenjük tojással. 180 fokon tovább sütjük 15-20 percig, megszórhatjuk porcukorral. A kép még a szórás előtt készült.