A nyári torták már csak ilyenek: legyen sok krém, illatos gyümölcs, és árnyékos kert a falatozáshoz. A feketeribizlis sajttorta ezúttal barackkal és glutén- és cukormentes változatban készült.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 50 g zabpehelyliszt
- 25 g zabpehely
- 30 g puha vaj
- 1 ek. eritrit
- fahéj
A krémhez:
- 250 g natúr krémsajt/vajkrém
- 60 g tejföl
- 50 g eritrit
- 2 tojás
- 10 g nyílgyökérliszt
- 2 ek. citromlé
A tetejére 1 őszibarack felszeletelve
Az alap hozzávalóit összegyúrtam, majd egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos forma aljába tettem. Kb. 15 percig elősütöttem, közben elkészítettem a krémet, amelynek minden összetevőjét mixerrel összekevertem, majd mehetett is az alapra. 40 percig sütöttem egy másik tepsibe helyezve, mert a krém kifolyik a kapcsos formából. A tetejét jó lefedni alufóliával vagy sütőpapírral, hogy ne égjen meg, amíg a belseje is átsül. Kihűlés után barackkal és mentalevéllel díszítettem. (össz. 58 g CH)