Nem az első pavlova recept itt és nem is az utolsó. A tojásfehérje hajlamos aljas módon megmaradni, aztán kárba ne menjen! ;)
Epres, citromkrémes, feketeribizlis eddigiek
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 10 g nyílgyökérliszt (ez helyettesíti a keményítőt, de akár teljesen kihagyható)
- 30 g eritrit
Az eritritet összekevertem a nyílgyökérliszttel, majd apránként a felverődő (na nem magától!) tojásfehérjéhez adtam. A habot sütőpapíros tepsire halmoztam, kis krátert formáltam a közepére a krémnek, majd kb. 100 fokon 40 percig sütöttem, utána a sütőt lezárva tovább szárítottam.
Krémhez:
- 125 g tejszínes krémsajt
- 1 marék szeder és feketeribizli (most fagyasztott)
- 30 g erirtit
- díszítéshez még egy marék gyümölcs
A krém összetevőit habverővel összekevertem, majd a már kihűlt habalapra halmoztam, megszórtam gyümölccsel.