A pavlova olyan mutatós tud lenni, mint amilyen egyszerű, emellett igazi ezerarcú nyári desszert, hiszen épp a szezonális gyümölcsökkel díszíthetjük. Cukor nélkül és tejszínhab helyett kókuszhabbal készítettem, így lett paleo. Mármint elvileg... Nehezen képzelem el az ősembert, amint falja a tejszínhabos epret. :) Na de ez részletkérdés, annyit viszont megtehetünk, hogy terítsünk meg a szabad ég alatt, ha már itt a nyár!
Ezzel a recepttel (és egy ugyancsak epres tortával) jelentkezem egyúttal a VKF! 78. fordulójára is, amelynek házigazdája Kisildi, témája pedig A tavasz zöldségei-gyümölcsei-virágai.
Mire odanéztem, Csoki kutya befeküdt a díszletbe, őrizte.
Hozzávalók:
Alaphoz:
Habhoz:
- 2 dl kókusztejszín behűtve (itt beszerezhető)
- 25 g eritrit
- 1 tk. nyílgyökérliszt
Díszítésnek egy marék eper, mentalevél.
A tojásfehérjéket elkezdtem felverni, közben hozzáadtam az összekevert eritritet és nyílgyökérlisztet. Mikor a hab kemény lett, sütőpapíros tepsibe kanalaztam, a tetejét hullámosan hagytam. Előmelegített sütőben kis lángon 5 percet sütöttem, majd elzártam a tüzet és a forró sütőben hagytam a habcsókot kiszáradni, így nem esett össze.
A kókuszkrémet mélyhűtőben tartottam egy órát, majd a többi összetevővel együtt habbá vertem. Az alapra kanalaztam és eperrel díszítettem.