A szülinapra készült Oreo tortából megmaradt 4 tojásfehérje. Magamnak is szerettem volna valamilyen desszertet készíteni, így a pavlovára esett a választásom. Nagyon gyorsan elkészíthető, látványos finomság.
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 35 g eritrit
- 2 tk. nyílgyökérliszt
A fehérjéket a csipet sóval elkezdtem felverni. Mikor már habos volt, de nem kemény, hozzáadtam a nyílgyökérliszttel elkevert eritritet, majd kemény habot vertem belőle. Szilikonos sütőpapírra 5 kupacot halmoztam a habból. Előmelegített sütőben, kis lángon 5 percet sütöttem, majd elzártam a lángot és hagytam a habcsókokat teljesen kiszáradni a még meleg sütőben.
Kókusztejszínhabhoz:
- 2 dl kókusztejszín
- 25 g eritrit
- 1 tk. nyílgyökérliszt
A kókusztejszínt fél órára a mélyhűtőbe tettem, majd elkezdtem felverni, hozzáadva a többi összetevőt. Tovább tart, mint a tejszín felverése. Ezután elosztottam a habcsókokra és megszórtam gyümölccsel.
Tetejére:
- feketeribizli vagy más bogyós gyümölcs