Hozzávalók a hagyományos változathoz (22 cm-es forma):
Alaphoz:
150 g zabkeksz összetörve
65 g vaj
Krémhez:
500 g tehéntúró
500 g tejszínes krémsajt vagy mascarpone
150 g cukor
1 citrom leve és héja
4 dl habtejszín felverve
1 zacskó zselatinpor
1 kis őszibarack konzerv vagy 2 friss őszibarack
Díszítéshez:
4 őszibarack
1 zacskó tortazselé vízben vagy a konzerv levében feloldva
Az alaphoz a kekszet húspotyolóval összetörtem (talán darálni elegánsabb megoldás, de ez operatívabb), a vajjal összegyúrtam, majd a sütőpapírral kibélelt 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodtam. Hűtőbe tettem, amíg elkészült a krém.
Habverővel összekevertem a tehéntúrós, a krémsajtot, citromhéjat, cukrot, majd utólag belekevertem a felvert habtejszínt. A zselatint a citromlébe áztattam, majd felolvasztottam, és a krémhez kevertem. Végül a konzerv barackokat felkockáztam, és belekevertem a krémbe. Az egészet a tortaformába simítottam, hűtőben hagytam dermedni egy éjszakán át.
A díszítéshez magvaváló barackra van szükség, ez sajnos nekünk nem jött össze, de valahogy sikerült lefejteni a szeleteket a magról. Jó esetben a barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, majd 3-4 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Ezekkel kívülről indulva díszítjük a tortát, majd zselével leöntjük.
50 g mandulaliszt
50 g kókuszliszt
20 g kókuszzsír
20 g eritrit
víz, hogy gyúrható legyen
Krémhez:
400 g tehéntúró
250 g tejszínes krémsajt
1 dl kókusztej
50 g eritrit
1 citrom héja és a lé fele
1 zacskó zselatinpor
Díszítéshez:
3 őszibarack
fél zacskó zselatinpor vízben feloldva
Az elkészítésnél ugyanúgy járunk el, mint az előző változatnál.