Már régen nem frissült a repertoárom kenyér/zsemle kategóriában. Ennek többek között az volt az oka, hogy nem találkoztam mostanában új hozzávalókkal, amelyekkel kísérletezni lehetne, illetve megállapodtam egy beváltnak tekinthető hajdinalisztes receptnél (szinte mindig ezt készítem, de legtöbbször sajt nélkül). Most viszont sikerült gluténmentes zabpelyhet találnom, amiből nagyon finom, levegős zsemlét sütöttem.
Hozzávalók 8 kis zsemléhez:
- 1 tojás
- 2 dl víz
- 1 ek. almaecet
- 1 tk. szódabikarbóna
- só
- 18 g útifűmaghéj
- 20 g kókuszliszt
- 50 g apró szemű gm. zabpehely
- 50 g kölesliszt
A tojás és a vizet villával összekevertem, hozzáadtam a többi összetevőt a fenti sorrendben, és 10 percet állni hagytam. 8 zsemlét formáztam belőle és 30 perc alatt készre sütöttem. (össz. 66 g CH, 8,25 g CH/db.)
Save
Save