Mindig van egy aktuális kedvenc kenyerem, zsemlém, aminek a receptje a fejemben van és 1-2 hónapig azt készítem. Már el sem tudnám képzelni, hogy mindig ugyanolyan ízű és formájú kenyeret egyek, ahogy az régen volt. Az aktuális kedvenc ez a sajtos kiflicske, amihez már nem kell semmi más, csak sok friss zöldség.
Hozzávalók:
- 100 g hajdinaliszt
- 20 g nyílgyökérliszt (itt beszerezhető)
- 20 g kókuszliszt (ezt használtam)
- 15 g útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- 100 g reszelt sajt
- 1 tojás
- kb. 1 dl meleg víz
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 ek. almaecet
- só
A száraz részt és a sajtot összekeverem, a szódabikarbónára rátöltöm az ecetet, hogy pezsegjen. A vízzel együtt felverem a tojást villával, majd hozzákeverem a lisztekhez. Kézzel gyúrom, közben jól összeáll. 4 adagra osztom és tetszőlegesen formázom bagetté, zsemlévé. (22 g CH/db.)