Még tavaly karácsony előtt szemeltem ki ezt a tortát Paleo-ínyenc blogján. Ki is próbáltam egy nagyon leegyszerűsített változatát, ami finom volt, de ronda. Most végre elkészítettem rendes tortaként, persze egyes dolgokat kispórolva belőle. A legnagyobb különbség a piskótában van, mert az a jól bevált cukkinis piskóta receptem szerint készítettem. Sajnos a csokimáz nem sikerült a legszebbre, valahogy nem akart feloldódni a kakaó és az eritrit.
Hozzávalók:
Piskótához:
18 cm-es lapokhoz
-1 db. (275 g) cukkinis lereszelve
-2 tojás
-14 g kókuszliszt
-30 g hajdinaliszt
-10 g kakaópor
-40 g eritrit
-15 g kókuszzsír
-1 ek. útifűmaghéj
-1 dl víz
Előbb a cukkinit és a tojásokat kevertem össze, majd hozzáadtam a többit is. Kicsit állni hagytam, majd sütőpapíron három tortalapot sütöttem belőle.
Marcipánhoz:
-100 g darált mandula
-20 g eritrit
-víz
Annyi víz kell, hogy krémes állagot kapjunk.
Csokikrémhez:
-1 tojássárgája
-1 dl kókusztej
-20 g eritirit
-1 ek. kakaópor
-1 ek. útifűmaghéj
Pudingszerű krémet főztem belőle, majd kihűtőttem.
Csokimáz:
-30 g olvasztott kókuszzsír
-2 ek. kakaópor
-10 g eritrit
Összeállítás: piskóta marcipánkrémmel megkenve, következő piskóta csokikrémmel megkenve, utolsó piskóta csokimázzal leöntve. Hűtőben dermeszteni.
Nagyon csokis, nagyon krémes, igazi karácsonyi tortának való. (66 g CH)