Nagyobb adagban és tortaformában elkészítve akár karácsonyi torta is lehet. Ez kicsit ellentmond annak, hogy a képek alapján legfeljebb a "randa de finom" kategóriába sorolható be, de ha a piskótából nem spórolok ki egy tojást, akkor szép lett volna. Nagyon krémes, gyakorlatilag piskótamentes és nagyon csokis.
A "piskótája" (a tojást nem kispórolva) azonos a fekete erdő tortáéval. Ugyanúgy három réteget kell sütni.
Marcipánkrém:
-100 g darált mandula
-15 g xilit
-pár ek. víz
Csokikrém:
-1 dl zabtej (vagy egyéb tej)
-10 g xilit
-3 ek. kakaópor
-1 ek. kókuszolaj
-1 ek. útíifű maghéj
-1 tojássárgája
Ebből krémet főztem.
Ezek az alapok, bárhogy lehet őket variálni. Én most így rétegeztem: piskóta-marcipán-piskóta-csokikrém-piskóta és megszórtam fahéjjal, de akár lehet két piskótát is sütni, közéjük kerül a parcipán és a csokikrémmel leönthetjük az egészet.