Variációk egy témára. (Eredeti változat itt.) Vagy inkább csak kísérletezés. Legközelebb zabpehely helyett zabpehelyliszttel készítve repedésmentesnek is kell majd lennie.
Hozzávalók 3 csavart kalácshoz:
- 12,5 dkg liszt darált gluténmentes zabpehely
- 12,5 dkg Szafi féle nyújtható lisztkeverék
- csipet só
- 3 dkg eritrit
- 1 tojás
- 4 dkg kókuszzsír
- 1 dl víz
Töltelékhez:
- fél üveg házi cukormentes eperlekvár
- 2 ek. kakaópor
- 2 ek. eririt
Kenéshez:
- fél tojás felverve
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, dagasztottam. 3 részre osztottam, majd mindeniket még két részre, amelyekből hosszú és keskeny csíkokat nyújtottam, megkentem a lekváros keverékkel, hosszában feltekertem, majd kettesével összecsavartam. Sütés előtt a tojással megkentem, kb. 25 percet sütöttem közepes lángon. (össz. kb. 180 g CH, 60 g CH/db.)