A hagyományos desszert sokadik változata, ezúttal a szokásos formában, de más alapanyagokkal. Eredeti változat itt.
Hozzávalók (kb. 20x30-as tepsihez):
Alaphoz:
- 120 g zabpehelyliszt
- 30 g kókuszliszt
- 40 g kókuszzsír
- 1 tojássárga
- 50 ml kókusztej
- 1 tk. szódabikarbóna
- 25 g eritrit
Krémhez:
- 400 g tehéntúró
- 2 tojás
- 40 g eritrit
Tetejére:
- 1 üveg cukor- és tartósítómentes baracklekvár
- 1 tojásfehérje
- 1 ek. eritrit
Az tészta alapanyagit összegyúrtam, majd kibéleltem vele a sütőpapíros tepsit, és 10 percig elősütöttem. Összekevertem a krémet, az alapra simítottam, majd megkentem a lekvárral. A tojásfehérjét felvertem az eritrittel, és a sütemény tetejét berácsoztam. Az egészet még 25 percig sütöttem. (össz. kb. 140 g CH)