Elkészítettem a ordásbatyu glutén- és cukormentes változatát is. A töltelékből elhagyható a tojás, a krém készíthető tejjel, növényi tejjel hígítva is, így tojásmentes lesz.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 100 g barnarizsliszt
- 15 g kókuszliszt
- 2 ek. útifűmaghéj
- 75 g darált lenmag vagy lenmagpehely
- 25 g eritrit
- fahéj
- 15 g kókuszzsír
- 2 dl víz
- 2 tk. szódabikarbóna
- 2 ek almaecet
Töltelékhez:
- 300 g orda
- 1 tojás
- 30 g eritirit
fél felvert tojás a kenéshez (elhagyható)
A tészta száraz hozzávalóit összekevertem, hozzáadtam a többi is, majd elkevertem. Állni hagytam kicsit, majd kézzel összegyúrtam. A tölteléket is összekevertem. A tésztát sütőpapír között négyzet alakúra nyújtottam, és négy kisebb négyzetre osztottam fel. A közepükre kanalaztam a tölteléket, majd a batyuvá hajtogattam. Lekentem tojással és 25 perc alatt megsütöttem. (össz. 87 g CH, 21,75 g CH/db.)