Ha itthoni nyár, akkor kapros-ordás palacsinta! Más területeken kevéssé ismert ez a juhtej savójából készült sajtféleség, leginkább a ricottához hasonlítható. Mivel nagyon szeretem az ordát, de mégsem lehet minden nap palacsintát enni (hetente viszont már igen, amint ez mostanában kiderült :D), ezért próbálom más receptekben is felhasználni. Készítettem már ordás palacsintatortát, ordás-feketáfonyás minipalacsintát, ordás papucsot és citromos-mákos kalácsot ordás krémmel.
Hozzávalók:
- 170 g orda
- 40 g eritrit
- 2 tojássárgája
- 2 dl kókusztej
- fél tábla cukormentes feketecsoki
- 1 ek. kókuszzsír
A tojássárgákat kikevertem az eritrittel, hozzáadtam a kókusztejet és kavargatás mellett krémmé főztem. A még meleg krémbe belekavartam a szétmorzsolt ordát, hogy teljesen beleolvadjon, majd a krémmel megtöltöttem 5 pálcikás fagyiformát. 6 óra alatt már megfagy. A csokit összeolvasztottam a kókuszzsírral, és kiskanállal rácsorgattam a fagyira.