Receptversenyre készült ez a palacsinta torta, ahová a magyar ízvilágból inspirálódó recepteket várnak. Azon gondolkodtam, hogy melyek is azok az alapanyagok, amelyeket a külföldiek nem szoktak ismerni, és az orda is közéjük tartozik. Hogy kicsit feldobjam az egyszerű palacsintát, torta formájában készítettem el. 18 cm-es tortaformában készült.
Palacsintához:
- 1 tojás
- 6 ek. teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek. cukor
- tej
- szódavíz
- csipet só
- olaj a sütéshez
A tojást elkevertem a cukorral, liszttel, majd a tejjel csomómentesre kevertem. Végül annyi szódavízzel hígítottam fel, hogy sűrűn folyó tésztát kapjak. Kiolajozott serpenyőben sütöttem meg őket.
Töltelékhez:
- 300 g orda
- 3 ek. cukor
- 1 tojás
- 1 tk. friss vagy fagyasztott kapor
Az ordát villával összetörtem, majd belekevertem a többi összetevőt.
Öntethez:
- 1 tojás
- 100 ml főzőtejszín
- 2 tk. méz
Az öntet alapanyagait összekevertem.
A palacsintákat megkentem az ordás krémmel, felcsavartam és a sütőpapírral bélelt tortaformába fektettem le őket csigavonalban. Végül ráöntöttem az öntetet és közepes lángon fél órát sütöttem.