A "próbáljunk ki új recepteket" hulláma hozta a rugelach mellett a Hámán táska vagy Hámán füle nevű süteményt is. Szinte ahány recept, annyi változat, úgyhogy a külalakból kiindulva készítettem el az én variánsomat. Készülhet diós, mákos, lekváros töltelékkel.
Hozzávalók kb. 25 db.-hoz:
- 150 g darált gluténmentes zabpehely
- 20 g bambuszrost
- 30 g eritrit
- 50 g kókuszzsír
- 2 tojás
- 50 ml víz
Töltelékhez:
- 120 g darált dió
- 30 g eritrit
- 2 ek. víz
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, állni hagytam, amíg elkészítettem a tölteléket. A tésztát kinyújtottam és kb. 5 cm átmérőjű köröket vágtam ki belőle. Ezek közepére egy fél teáskanálnyi tölteléket tettem, a széleit behajtottam, hogy háromszög formát kapjak. 15 perc alatt megsütöttem. (össz. 113 g CH, 4,5 g CH/db.)