Mostanában sokszor érzem azt, mintha visszatért volna az elmúlt idő, a négy évvel ezelőtti események. Vizsga, felvételi, új hely, változás, nyárelő... Érdekes, hogy mintha pont a változásban lenne az állandóság. A deja vu-szerű (könyörgöm, nem "VÚ"!) érzés margójára készült ez a citromtorta, bár ebben az esetben nem kérdés, hogy hol és mikor láttam már ilyesmit. Nagyjából négy éve, az érettségi után készítettem ilyesmit először, aztán egy évre rá, az első egyetemi év után. Most ismét kicsit másképp készült, mondom én, hogy az állandóság a változásban van, persze észszerű keretek között. :)
Hozzávalók:
Alaphoz:
Krémhez:
- 70 ml kókusztej (itt beszerezhető)
- 3 tojás
- 2 citrom leve és egy citrom héja
- 40 g eritrit
Az alap összetevőit összegyúrtam, majd egy kivajazott kapcsos formát kibéleltem vele úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen. A krém összetevőit összekevertem és az alapra öntöttem. 25 percet sütöttem, amíg a krém nagyjából megszilárdult. Nem baj, ha kicsit még folyékony, hűlés közben még keményedni fog. A pite tetejét feketeribizlivel díszítettem. (75 g CH gyümölcs nélkül)
Save