Jöjjön egy könnyen és gyorsan elkészíthető krémes desszert, ha már az időjárás megengedte, hogy begyújtsuk a sütőt. A krém receptje innen származik, az alaphoz pedig a tojásmentes alaptésztámat használtam. A barnarizslisztet kókuszliszttel helyettesítve paleo receptet kapunk. Ebben az esetben 2 dl vizet használjunk.
- 10 g útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- 25 g barnarizsliszt
- 30 g kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 25 g eritrit (itt beszerezhető)
- 1,5 dl víz
- fahéj
- csipet só
Mindezt összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában (18 cm) kialakítjuk az alapot 2-3 cm-es peremmel. 10 percig elősütjük.
Krémhez:
- 200 g pépesített cukkini
- 100 g kókusztej (itt beszerezhető)
- 1 tojás
- 10 g nyílgyökérliszt (itt beszerezhető)
- pár csepp vanília aroma
- fél citrom leve, héja
- 30 g eritrit
- 1 kk. konjac liszt (itt beszerezhető)
Összekevertem, majd a tésztaalapra öntöttem és 30 percet sütöttem. Miután kihűlt, hűtöben hagytam összeérni. Szilvakarikákkal díszítettem, megszórtam fahéjjal. (össz. 32 g CH)