KőBEfőtt

  • Házak
  • Tájak
  • Receptek
  • Kert
  • Háztartás
  • Személyes
Facebook Pinterest
Tovább a Facebook-ra

Mit keresel?

Címkék

alma (32) avokádó (32) barnarizsliszt (84) blogkóstoló (25) citrom (48) csiga (25) csoki (90) cukkini (51) diétás desszert (355) dió (58) eper (24) építészet (31) fahéj (93) gluténmentes (395) gyümölcs (72) hagyományos (55) hajdinaliszt (84) házak (36) háztartás (97) játék (43) kakaó (109) karácsony (59) keksz (38) kenyér (43) kert (30) kirándulás (25) kókuszliszt (97) kókuszreszelék (78) kókusztej (129) kókuszzsír (67) köles (26) krém (96) krémsajt (31) lenmag (26) mandula (50) mandulaliszt (52) meggy (31) műemlék (20) nyár (24) palacsinta (30) paleo (157) paradicsom (32) péksütemény (23) pite (51) recept (581) ribizli (21) sajt (35) sós (139) sütemény (67) szezámliszt (32) tejszín (22) tojás (185) tojásmentes (37) torta (73) túró (64) utazás (38) zabpehely (30) zsemle (21) Címkefelhő

Receptek

Cukormentes receptek Gluténmentes receptek Tojásmentes receptek Laktózmentes receptek

"Mentes" hókocka

"Mentes" hókocka

›
"Mentes" hókocka

2015/6/21 : KőBEfőtt.blog Szólj hozzá!

Már 17 napja nem volt új bejegyzés, ami nálam elég ritka. Ebből is látszik, hogy épp az egyetemi utolsó év véghajrájában vagyok, nincs túl sok időm újdonságokat főzni, bejegyzést írni még kevésbé. Azért csak született valami finomság, mégpedig egy olyan hókocka, ami a szokásos módon nem tartalmaz cukrot, glutént és tejet, de most még tojást sem, bővítve az eddigi tojásmentes receptjeim számát. Készítettem már régebb paleo hókockát, azóta nem volt újabb kísérlet.

P6140463

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 15 g útifűmaghéj (itt beszerezhető)
  • 50 g barnarizsliszt
  • 60 g kókuszliszt (ezt használtam)
  • 2 ek. kókuszkrém
  • 30 g eritrit (itt beszerezhető)
  • 3 dl víz
  • fahéj, szegfűszeg (vagy vanília)
  • csipet só

Az útifűmaghéjat és az eritritet elkevertem a vízben, majd hozzáadtam a többi összetevőt. Kézzel összegyúrtam, majd egy nagy sütőpapíros tepsiben kinyújtottam. Kb. 15 perc alatt megsütöttem.

Krémhez:

  • 4 dl kókuszkrém (ezt használtam)
  • fél zacskó zselatinpor
  • 1 dl víz
  • 40 g eritrit
  • 1 tk. konjak liszt

A vízben feloldottam és felolvasztottam a zselatint, majd mindent összekevertem. Hagytam kihűlni és zselésedni, majd a három részre vágott lapot megtöltöttem vele. Éjszakára hűtőben hagytam összeállni, majd a tetejét megszórtam 1 ek. porrá tört eritrittel. (össz. 51 g CH)

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Krémes-gyümölcsös brownie, minden gyümölccsel Krémes-gyümölcsös brownie, minden gyümölccsel
  • Süni süti Süni süti
  • Édesburgonya krémeleves Édesburgonya krémeleves

A bejegyzés trackback címe:

https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr5116252828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard