Már 17 napja nem volt új bejegyzés, ami nálam elég ritka. Ebből is látszik, hogy épp az egyetemi utolsó év véghajrájában vagyok, nincs túl sok időm újdonságokat főzni, bejegyzést írni még kevésbé. Azért csak született valami finomság, mégpedig egy olyan hókocka, ami a szokásos módon nem tartalmaz cukrot, glutént és tejet, de most még tojást sem, bővítve az eddigi tojásmentes receptjeim számát. Készítettem már régebb paleo hókockát, azóta nem volt újabb kísérlet.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 g útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- 50 g barnarizsliszt
- 60 g kókuszliszt (ezt használtam)
- 2 ek. kókuszkrém
- 30 g eritrit (itt beszerezhető)
- 3 dl víz
- fahéj, szegfűszeg (vagy vanília)
- csipet só
Az útifűmaghéjat és az eritritet elkevertem a vízben, majd hozzáadtam a többi összetevőt. Kézzel összegyúrtam, majd egy nagy sütőpapíros tepsiben kinyújtottam. Kb. 15 perc alatt megsütöttem.
Krémhez:
- 4 dl kókuszkrém (ezt használtam)
- fél zacskó zselatinpor
- 1 dl víz
- 40 g eritrit
- 1 tk. konjak liszt
A vízben feloldottam és felolvasztottam a zselatint, majd mindent összekevertem. Hagytam kihűlni és zselésedni, majd a három részre vágott lapot megtöltöttem vele. Éjszakára hűtőben hagytam összeállni, majd a tetejét megszórtam 1 ek. porrá tört eritrittel. (össz. 51 g CH)