Már régóta terveztem ezt a citromos-kakaós kombinációt, láttam magam előtt, hogy milyen jól fog találni a barna piskótatekercs a sárga krémhez. Eddig valahogy soha nem akart sikerülni, pedig már kétszer is nekifutottam. Vagy a piskótát hagytam kihűlni anélkül, hogy még langyosan feltekertem volna, így elrepedt, vagy a krémet tettem bele még túl folyós állapotban, így kifolyt belőle. Most viszont végre sikerült! Bemutatom ezt a könnyű nyári, frissítő ízű finomságot, szokás szerint cukor-, glutén- és tejmentesen.
Hozzávalók:
A piskótához a szokásos cukkinis piskótámat használtam, aminek már rengeteg változata van.
- 1 reszelt cukkini (most 230 g)
- 50 g hajdinaliszt
- 20 g kakaópor
- 10 g útifűmaghéj
- 1 tojás
- 40 g eritrit
- fahéj
- 1 dl víz
A cukkinit összekevertem a tojással, a vízzel és az eritrittel, majd hozzáadtam a többi összetevőt is. Sütőpapírral bélelt, kb. 30x20 cm-es tepsibe simítottam, majd 15 perc alatt megsütöttem. Addig hűtöttem, hogy meg lehessen fogni, majd sütőpapírral együtt még langyosan feltekertem, így később sem fog törni. Kb. 10 perc múlva lehúztam róla a sütőpapírt és feltekerve hagytam, amíg elkészült a
krém.
Krém:
- 200 ml Cocomas kókuszkrém
- 1 citrom leve
- 40 g eritrit
- 1 csomag zselatin
- 1 tk. konjak liszt
A kókuszkrémet hűtőbe tettem, hogy habbá tudjam verni. Most nem lett teljesen hab állagú, de a citromlé valószínűleg úgy is felhígította volna. Szóval az eritrittel felvertem, hozzáadtam a citromlé egy részét, a többiben feloldottam a zselatint, majd azt is hozzáadtam, ahogy a konjak lisztet is. Hűtőbe tettem, kétszer kivettem, hogy megkeverjem. Kb. 3/4 óra alatt elérte a megfelelő állagot. Addigra a piskóta is teljesen kihűlt. Rákentem a krémet és feltekertem, hűtőbe tettem. (össz. 43 g CH)