Újra itt! Az elmúlt másfél hónapban csak 3 bejegyzés született és nem is nagyon készítettem semmi különlegeset, inkább csak a túlélésen volt a hangsúly. Vizsgák, leadások, államvizsgaterv, majd végleges hazaköltözés, pakolászás, Ezer Székely Leány Napja, Régizenei Nyári Egyetem, táncpróbák, Régizene Fesztivál, ezekkel telt az elmúlt időszak, nem is nagyon voltam itthon. Most talán kicsit nyugisabb lesz minden és több idő jut szegény elhanyagolt blogra is, aki egyébként június 22-én betöltötte a 4 évet.
Miután az egész hetet tánccal és ide-oda biciklizéssel töltöttem, nagyon örültem, hogy végre van egy szabad délutánom és süthetek valamit. Csak éppen elfelejtettem tojást venni. Ez viszont nem volt akadály, hisz van nekem egy jó kis tojásmentes tésztalap receptem, azt töltöttem meg ezúttal kakaós krémmel.
Hozzávalók:
- 70 g barnarizsliszt
- 40 g darált kókuszreszelék
- 30 g eritrit
- 15 g útifűmaghéj
- 3 dl víz
- fahéj
Mindezeket összekevertem (a sorrend sem is nagyon számít), kicsit állni hagytam, majd sütőpapíros tepsibe simítottam és 20 perc alatt megsütöttem.
Krém:
- 1 érett avokádó
- 200 ml Cocomas kókuszkrém
- 30 g eritrit
- 20 g kakaópor
- 1 dl víz
- 5 g zselatinpor
- 1 tk. konjak liszt
A zselatint felolvasztottam a vízben. Az avokádót és a kókuszkrémet botmixerrel összekevertem, majd minden egyebet hozzáadtam. Hűtőben hagytam kihűlni.
A tésztalapot három részre vágtam, majd két réteg krémmel megtöltöttem. A sütemény tetejét megszórtam kakaóporral. (össz. 73 g CH)