Most jött el az ideje annak, hogy elkészítsem a sós csavart kifli saját változatát. Részben innen is inspirálódtam. Hamis pizzás ízvilágú, hisz sajt helyett inaktív élesztőpelyhet szórtam bele.
Hozzávalók:
- 80 g szezámliszt (itt beszerezhető)
- 70 g hajdinaliszt
- 20 g kókuszliszt (ezt használtam)
- 20 g nyílgyökérliszt (itt beszerezhető)
- 2 ek. útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- 1 tojás
- 1,5 dl forró víz
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 ek. almaecet
- só
A liszteket, összekevertem, majd hozzáadtam a tojást, a szódabikarbónát és rálocsoltam az ecetet és végül a vizet, kézzel összegyúrtam. Két részre osztottam, mindkét részt kb. 20 cm ármérőjű körré nyújtottam, majd 8-8 háromszögre vágtam. Nagyon vékonyan megkentem paradicsomszósszal (másképp kifolyik feltekerés közben) és megszórtam az élesztőpehellyel. A háromszög alapjától kezdve felcsavartam, 20 perc alatt megsütöttem. 16 kiflicske lett. (76 g CH, 4,75 g CH/db.)