KőBEfőtt

  • Házak
  • Tájak
  • Receptek
  • Kert
  • Háztartás
  • Személyes
Facebook Pinterest
Tovább a Facebook-ra

Mit keresel?

Címkék

alma (32) avokádó (32) barnarizsliszt (84) blogkóstoló (25) citrom (48) csiga (25) csoki (90) cukkini (51) diétás desszert (355) dió (58) eper (24) építészet (31) fahéj (93) gluténmentes (395) gyümölcs (72) hagyományos (55) hajdinaliszt (84) házak (36) háztartás (97) játék (43) kakaó (109) karácsony (59) keksz (38) kenyér (43) kert (30) kirándulás (25) kókuszliszt (97) kókuszreszelék (78) kókusztej (129) kókuszzsír (67) köles (26) krém (96) krémsajt (31) lenmag (26) mandula (50) mandulaliszt (52) meggy (31) műemlék (20) nyár (24) palacsinta (30) paleo (157) paradicsom (32) péksütemény (23) pite (51) recept (581) ribizli (21) sajt (35) sós (139) sütemény (67) szezámliszt (32) tejszín (22) tojás (185) tojásmentes (37) torta (73) túró (64) utazás (38) zabpehely (30) zsemle (21) Címkefelhő

Receptek

Cukormentes receptek Gluténmentes receptek Tojásmentes receptek Laktózmentes receptek

Köménymagos sós kifli -receptörökség

Köménymagos sós kifli -receptörökség

›
Köménymagos sós kifli -receptörökség

2014/2/10 : KőBEfőtt.blog Szólj hozzá!

Szeretek olyan dolgokat elkészíteni, amiről azt mondják, hogy nehéz vagy valamiért legendás. Ez a recept még a dédnagymamámtól származik. Tegnap készítettem el a családnak és 2 óra alatt el is fogyott. Én nem kóstoltam, de annyira szép lett (milyen szerény vagyok), hogy el fogom készíteni lekváros töltelékkel is, sőt, a formája miatt valahogy magamnak is.
Hozzávalók 32 db.-hoz:
-1/2 kg liszt
-10 dkg zsír/vaj
-4 dl tej
-élesztő
-köménymag
-só
A vajat 2 dl tejben felolvasztottam. A másik 2 dl tejben kellene felfuttatni az élesztőt, de én por állagút használtam, valahogy az nekem jobban bevált. A lisztbe beleszórtam az élesztőt, kis sót, hozzágyúrtam a vajas és a síma tejet és addig dagasztottam, amig jól összeállt és nem ragadt a deszkához. Kb. 2 órát fűtőtest mellett kelesztettem, de gondolom 1 óra is elég. 4 részre osztottam, mindegyik részt kör alakúra nyújtottam és 8 körcikkre vágtam. A külső részétől felcsavartam, mint ahogy a croissant-t szokás és görbe kiflicskévé alakítottam. Tojással lekentem és a sóval összekevert köménymaggal megszórtam. Addig kell sütni, amig guszta pirospozsgásra sül.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Édesburgonya krémeleves Édesburgonya krémeleves
  • Krémes-gyümölcsös brownie, minden gyümölccsel Krémes-gyümölcsös brownie, minden gyümölccsel
  • Süni süti Süni süti

A bejegyzés trackback címe:

https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr3216252342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard