Egy újabb recept a brownie-k sorában, ezúttal vaj vagy kókuszolaj helyett avokádóval, ami nagyon krémessé és borwnie-s állagúvá teszi a süteményt. Érződik rajta kicsit a sült avokádó íze, de nem kellemetlen, inkább különleges. Érdekes, hogy nyersen használva nincs ilyen jellegzetes íze. Hőkezelve eddig az avokádós palacsintámban és a zabpelyhes sütiben használtam.
Hozzávalók 14 cm-es szilikonformához:
-60 g cukormentes feketecsoki
-1 tk. kókuszolaj
-1 avokádó (165 g volt a húsa)
-30 g kakaópor
-30 g eritrit
-2 tojás
A csokit összeolvasztottam a kókuszolajjal, botmixerrel pürésítettem az avokádót, hozzáadtam a tojásokat, a kakaót és az eritritet, végül az olvasztott csoki. A formába öntöttem és 20-25 percet sütöttem. (36,7 g CH, négy szeletre vágva 9,17 g CH/adagÖ