Ez a második étel, amit az Őrült Szakácstól választottam a játék kapcsán. Az előző egy zöldbab saláta volt. Ezt a finomságot nem hagyhattam ki, mikor megláttam, hogy pont kókuszlisztből készül, semmi olyat nem tartalmaz, amit én nem ennék. Az eredeti mennyiséget negyedeltem, édesítőből meg számomra elég volt kevesebb is, így egy adag lett belőle nekem.
Hozzávalók:
- 25 g kókuszliszt
- 15 g eritrit
- 1 tojás
- 1 dl kókusztej
- csipet só
A tojást szétválasztottam, sárgájátt elkeverjük a tejjel, az eritrittel és a kókuszliszttel, valamint egy csipet sóval. A fehérjét kemény habbá vertem és beleforgattam a kókuszlisztes masszába. Felforrósított kerámia bevonatú serpenyőbe (nekem ez vált be a legjobban) öntöttem a tésztát, majd folyamatosan kavargatva sütöttem, amig morzsás lett. Házi, édesítő és tartósító nélküli barack-körte lekvárral tálaltam, kis fahéjjal megszórva. (lekvár nélkül 5 g CH)