Végre elmondhatom, hogy sikerült kikísérleteznem egy sokféle liszttel (és serpenyőtípussal, mert ez is fontos szempont) alkalmazható palacsintareceptet. Működött már barnarizs-, szezám- és hajdinaliszttel, most pedig az újdonsággal, a kölesliszttel is. A palacsintát semleges ízűre készítettem, csak egy pici só került bele. Így az egyik felét főtt céklával, a másikat pedig paleo kókusztúróval fogyasztottam. Ezzel a kókusztúróval készült már tavaly egy nagyon guszta epres torta is.
10 db. palacsintához 15 cm-es serpenyőben:
-80 g barnakölesliszt
-250 ml kókusztej (úgy tapasztaltam, hogy részben vagy akár teljesen helyettesíthető vízzel is)
-1 ek. valamilyen olaj
-2 tojás
-só
Minimum fél órát állni hagyjuk, majd a szokásos módon kisütjük. (51 g CH, 5,1 g CH/db.)
Kókusztúró:
-40 g kókuszreszelék darálva
-2 ek. útifűmaghéj
-150 ml kókusztej
-1 citrom leve
-30 g eritrit
Összekeverjük és állni hagyjuk, hogy sűrűsödjön. Fél óra alatt teljesen túrós állaga lesz. Kb. 250 g "túrót" kapunk. Ez az adag 6 palacsinta megtöltésére volt elég. (9,4 g CH)