Mostanában nagyon sok totus (tojásfehérjéből készült hamis túró) receptet látok és kíváncsi lennék, hogy milyen íze lehet. Sajnos nálam háromnál több tojásfehérje nem szokott megmaradni, az is nagyon ritkán, így nem volt még alkalmam kipróbálni. Viszont nagyon szeretem az ilyen fából vaskarika recepteket, hát gondoltam megoldom máshogy. Az Etetem a családom blogon találtam meg a megoldást.
Hozzávalók:
Alaphoz:
-19 g mandulaliszt
-15 g kókuszreszelék
-5 g xilit
-1 tojás
-5 g kókuszzsír
-fahéj
Krémhez:
-50 g darált kókuszreszelék
-1 nagy vagy két kisebb citrom leve
-30 g xilit
-250 ml kókusztej
-50 ml víz
-2 ek. útifűmaghéj -165 g szép eper a díszítéshez
Egy kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral és előmelegítettem a sütőt. Az alaphoz mindent összekevertem és ellapogattam a forma alján, majd megsütöttem. A krém összetevőit összekevertem, a maghéjtól besűrűsödik. A kész alapra tettem és eperrel díszítettem. Nagy frissítő, nyárias íze van, szülinapi torta-gyanús! (48 g CH)
Paleo epres "túrótorta" nem totuból
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr4216252404
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.