A VKF! 69. fordulójának házigazdája Reni, az Így is lehet... blog írója. A főzési stílusunk és ennek háttere is hasonló, ezért kíváncsian vártam, milyen témával hozakodik elő. Nem is csalódtam, hiszen olyan tésztájú ételeket vár, amikben van valami csavar és így egészségesebbek és a különleges étrendekbe is beilleszthetőek. Ez az én világom, ebben van az igazi kihívás! Igaz, most nem alkottam teljesen új dolgot, örvendtem, hogy egyáltalán volt időm bármire is. A már sokat emlegetett cukkinis piskótámat használtam alapnak, hozzá pedig avokádós csokikrémet, így az eredmény ízben olyan lett, mint a fatörzs tortám. Szerintem nagyon jót tesz most ebben a januári borongásban.
Hozzávalók:
Piskótához:
-1 reszelt cukkini (260 g)
-2 tojás
-40 g hajdinaliszt
-20 g kókuszliszt
-30 g eritrit
-fahéj
-1 dl víz
-1 ek. útifűmaghéj
Előbb a cukkinit és a tojásokat kevertem össze, majd hozzáadtam a többi összetevőt. Sütőpapírra két 18 cm átmérőjű kört rajzoltam, ezekre osztottam el két részre a tésztát és kb. 30 percet sütöttem.
Krém:
-1 avokádó turmixolva (135 g)
-150 ml kókuszkrém
-25 g eritrit
-30 g kakaópor
-kicsit kevesebb, mint 1 dl víz
-2 ek. útifűmaghéj
Ebből krémet kevertem, kicsit állni hagytam, hogy sűrűsödjön.
Továbbá:
-100 g feketeribizli
-egy kis marék mogyoró
Az egyik tortalapra kentem a krém 1/3-át, megszórtam a ribizli felével, majd rátettem a másik lapot. Az egészet bevontam a maradék krémmel, majd megszórtam a maradék ribizlivel és a mogyoróval. (69 g CH)