Még karácsonyra készült ez mézeskalács-szerű süti. Nagyon ruganyos, könnyen nyújtható, nem szakadós tésztája lett, és az illata is teljesen olyan, mint a mézes-mézeskalácsnak. Tulajdonképpen csak a formázáson múlik, hogy mire használjuk, kevésbé szezonális formákban bármikor jól jön, mint egy kis ropogtatnivaló tízóraira.
Hozzávalók:
- 200 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 40 g barnarizsliszt
- 60 g vaj
- 50 g eritrit
- 2 tojás + 1 tojás a kenéshez
- fél tk. szódabikarbóna
- 2 kk. citromlé
- 1 kk. gyömbér
- 1 kk. szegfűszeg
- 1 kk. fahéj
- 100%-os citrom illóolaj
Mindent összegyúrtam, és fél napig állni hagytam, hogy a fűszerek aromája átjárja a tésztát. Kb. 3 mm vastagra kinyújtottam. Biztos, ami biztos, sütőpapíron sütöttem, mivel a gluténmentes sütemények hajlamosabbak a leragadásra, de ennél talán a kivajazás is bevált volna. Sütés előtt megkentem felvert tojással. 200 fokon 5-10 perc alatt megsül, de figyelni kell.