Ez a recept a Pillecukor blogról származik. Legalábbis nagyjából. :) Már rég kinéztem magamnak ezt a receptet, el is készítettem egy hasonlót édesburgonyával. Most jön a paszternákos változat.
Hozzávalók:
-500 g paszternák
-3 tojás
-125 g szezámliszt
-125 g csicseriborsóliszt
-só, bors, paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint
-tökmag/napraforgómag a szóráshoz
A paszternákot kuktában 20 perc alatt megfőztem, a tojásokkal együtt botmixerrel pürésítettem és hozzákevertem a liszteket, fűszereket. Jól összegyúrtam, szilványi golyókat formáztam belőle, magokat nyomkodtam a tetejére és sütőpapíron megsütöttem 25 perc alatt. 23 nagyon finom puha pogácsa lett, kicsit érződik rajta a paszternák íze. (177 g CH, 7 g/db.)