Néhány napja almás bodzalekvárt főztem, a nagyszüleimtől a bodza mellett hoztam egy nagy zacskó almát is. Nyersen enni inkább a szép piacit szoktam, azt viszont sajnálnám sütéshez használni. Vagyis adott volt az alma, az őszi hangulat, amihez hozzátartozik az almás pite és egy kép, ami a neten jött szembe velem. Ezen a képen egy almás süti volt, az almadarabkák krémben nyugodtak. Sajnos utólag hiába kerestem, nem találtam meg a receptet, de úgy érzem, sikerült reprodukálni ezt a képet.
A pite tésztájához a feketeáfonyás kosárkák receptjéből indultam ki.
Hozzávalók:
Tésztához:
-40 g kókuszliszt
-25 g hajdinaliszt
-15 g kókuszzsír
-1 tojás
-fahéj
-2-3 ek. eritrit
Töltelékhez:
-250 g alma hámozva, felkockázva
-dió
-fahéj, szegfűszeg
-200 ml sűrűbb kókusztej
-1 tojás
-3 ek. eritrit
-1 ek. útifűmaghéj
A tészta összetevőit összegyúrtam és kibéleltem vele egy szilikonos piteformát. Beleszórtam az almát, kb. 1 kis marék diót, meghintettem fahéjjal és szegfűszeggel. A krémet kikevertem és ráöntöttem az almára. Kb. 25 percet sütöttem. Igazi mesebeli almáspite illat lett, ráadásul nagyon elégedett vagyok az ízével, külalakjával is. :) (37 g CH)