Tavaly tavasszal készítettem először lisztmentes pikótatekercset és nagyon meg voltam elégedve vele, hogy milyen könnyű volt felcsvarni és nem repedt el. Hát ez most valahogy nem jött össze olyan szépen, pedig ugyanúgy készítettem. Viszont a tölteléke mégfinomabb, igazi marcipánkrém.
Hozzávalók:
-30 g kakópor
-75 ml növényi tej (én hígított zabtejszínt használtam)
-5 g xilit
-5 csepp stevia
-2 tojás
A tojásfehérjét felverjük, a sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval. Végül a fehérjét is beleforgatjuk. Sütőpapíron megsütjük 180 fokon 15 perc alatt.
Krém:
- 100 g darált mandula
-60 g zabtejszín/kókuszkrém (igen, g-ban mérve)
-víz
-15 g xilit
-10 csepp stevia
-3 tk. útifű maghéj
-fahéj
A darált mandulával összekevertem mindent. Annyi víz kell, hogy kenhető legyen, de nem folyós. A piskótára kentem és feltekertem. 31 g CH-ot tartalmaz.