Az úgy volt, hogy tavaly már magamnak készítettem a szaloncukrot, mivel az volt az első diétás karácsonyom. A szüleim még a bolti szaloncukrot ették, azaz ették volna, de már nem volt hozzá kedvük, miután elolvasták az összetevőket. Meg is maradt egy csomó. Már akkor eldöntöttem, hogy idén csak házi szaloncukor lesz nálunk. Vettem is szilikonos bonbonformát, de sajnos hosszúkás, szaloncukorhoz hasonló nem volt.
Cukormentes változatok
Marcipános (30 db.)
-70 g finomra darált mandula (tavaly megpucoltam, úgy szép világos marcipánom lett és majdnem ínhüvelygyulladásom)
-20 g eritrit
-2 kk. mandulaaroma
-2-3 ek. víz
Ezt összegyúrtam, ebből lett a marcipán.
-100 g eritrites-steviás csoki
-1 kk kókuszolaj
Ezeket összeolvasztottam. A bonbonokat úgy készítettem el, mint a próba alkalmával.
Kókuszos (15 db.)
-20 g kókuszreszelék
-1 ek. kókuszolaj
-20 g eritrit
-50 g csoki (mivel feleannyi lesz ebből, mint a marcipánosból)
Nem cukormentes változatok
Marcipános (45 db.)
-70 g finomra darált mandula
-2 ek. méz
-mandulaaroma
A csokikéreg itt is ugyanúgy készül, 45 db.-hoz 150 g csoki kell egy kis kókuszolajjal.
Diós-aszalt szilvás (30 db.)
-15 db. aszalt szilva
-diódarabkák
-100 g csoki+kókuszolaj
A szilvákat ketté vágtam és beletettem egy kis darab diót. Ez lett a csoki tölteléke.