Már tavaly is sk. marcipános szaloncukrom volt, de akkor még nem volt szilikon bon-bon formám. Most tettem vele egy próbát, 15 db-ot készítettem.
Hozzávalók:
-4o g darált mandula
-2o g eritrit
-2 kk. mandulaaroma (elhagyható)
-1 ek. víz
Ezt összegyúrtam, ebből lett a marcipán.
-5o g eritrites-steviás csoki
-1 tk. kókuszolaj
Összeolvasztottam. Kikentem a forma mélyedéseit, hűtőbe tettem, majd mikor megdermedt, belenyomkodtam a marcipánt. Rájöttem, hogy jobb egy-egy kis golyót beletenni, mert úgy jobban körül tudja venni a csokikéreg. Ezután a tetejére csokit öntöttem, majd újra vissza a hűtőbe. Még vannak apróbb hibák, de így is szép fényes, 'igazis' bon-bonokat kaptam. Karácsonyra 3 adagot készítek majd magamnak, marcipánosat és kókuszosat. A hagyományos csomagolási technikát fogom alkalmazni: rojtozott szélű zsírpapírba és alufóliába csomagolom.
Egy darabban 1,28 g szénhidrát van.