KőBEfőtt

  • Házak
  • Tájak
  • Receptek
  • Kert
  • Háztartás
  • Személyes
Facebook Pinterest
Tovább a Facebook-ra

Mit keresel?

Címkék

alma (32) avokádó (32) barnarizsliszt (84) blogkóstoló (25) citrom (48) csiga (25) csoki (90) cukkini (51) diétás desszert (355) dió (58) eper (24) építészet (31) fahéj (93) gluténmentes (395) gyümölcs (72) hagyományos (55) hajdinaliszt (84) házak (36) háztartás (97) játék (43) kakaó (109) karácsony (59) keksz (38) kenyér (43) kert (30) kirándulás (25) kókuszliszt (97) kókuszreszelék (78) kókusztej (129) kókuszzsír (67) köles (26) krém (96) krémsajt (31) lenmag (26) mandula (50) mandulaliszt (52) meggy (31) műemlék (20) nyár (24) palacsinta (30) paleo (157) paradicsom (32) péksütemény (23) pite (51) recept (581) ribizli (21) sajt (35) sós (139) sütemény (67) szezámliszt (32) tejszín (22) tojás (185) tojásmentes (37) torta (73) túró (64) utazás (38) zabpehely (30) zsemle (21) Címkefelhő

Receptek

Cukormentes receptek Gluténmentes receptek Tojásmentes receptek Laktózmentes receptek

Gluténmentes zabpelyhes zsemle

Gluténmentes zabpelyhes zsemle

›
Gluténmentes zabpelyhes zsemle

2019/1/13 : KőBEfőtt.blog Szólj hozzá!

Ősszel többen is kérdezték, hogy mit sütök rendszeresen kenyér helyett, melyik recept az? Akkor döbbentem rá, hogy tulajdonképpen a legeslegbeváltabb zsemle recept nincs is itt a blogon. Miután körülbelül négy éve véglegesítettem, szépen hátardőltem, mint aki jól végezte dolgát, és nem írtam le azóta sem. 

Most az új év tiszteletére (és a régi adósságok pótlása okán) jöjjön végre A recept. :)

Hozzávalók 8 db. zsemléhez:

  • 75 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 75 g barnarizsliszt/zabpehelyliszt/kölesliszt/hajdinaliszt
  • 20 g útifűmaghéj
  • 20 g kókuszliszt (vagy valami helyibb: lenmagliszt, vagy helyettesíteni a többi liszttel)
  • kb. 100 g reszelt sajt (opcionális)
  • 1 pohár meleg víz (kb. 2 dl)
  • 1 tojás
  • só
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. almaecet

A tojást felverem villával, hozzátöltöm a vizet, a reszelt sajtot (ha sajtosan szeretném, de úgy az igazi, sajtból sosem elég!), megy bele a só, szódabikarbóna, almaecet, majd az útifűmaghéj, amivel jól elkeverem. Ez az egész alapja, a "kovász". Összegyúrom a lisztekkel, a zabpehellyel, majd 8 zsemlét formálok belőle. Kb. 25-30 percet sütöm. (10 g CH/db.)

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Süni süti Süni süti
  • Édesburgonya krémeleves Édesburgonya krémeleves
  • Krémes-gyümölcsös brownie, minden gyümölccsel Krémes-gyümölcsös brownie, minden gyümölccsel

A bejegyzés trackback címe:

https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr5916253258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard