A rebarbara már felhasználásért kiáltott, így lett belőle morzsasüti, őszibarackkal vidámítva. Közben érik már a málna, ribizli is szedésre érett, és a zöldségek közt is indul a buli, főleg cukkini-téren. Pár négyzetméter mikrovilág.
Hozzávalók:
- 400 g tisztított, felkockázott rebarbara
- 2 őszibarack
- 100 g zabpehelyliszt
- 50 g aprószemű zabpehely
- 40 g eritrit
- 100 g vaj
- dió
A rebarbarát a piteformában lefedve egy kevés vízzel együtt pároltam, majd mikor megpuhult, rátettem a felkockázott barackot is. A párolás alatt összegyúrtam zabpehelylisztet, az eritritet és a vajat, végül hozzáadtam a zabpelyhet is, majd irány a hűtő, hogy utána jól rá lehessen morzsolni a gyümölcsök tetejére. Közepes lángon kb. 25 percet sütöttem, amíg a morzsa picit pirulni nem kezdett. A tetejére egy jó marék darabokra törti diót szórtam. (össz. 140 g CH)