Ez most azon ritka alkalmak egyike, amikor más művével ékeskedem. Rövid időn belül már másodszor készült el, először áfonyával, majd meggyel. Eredeti recept innen.
Hozzávalók:
- 40 dkg félzsíros tehéntúró
- 4 db tojás
- 4 ek joghurt
- 8 ek aprószemű zabpehely
- 3 ek. cukor
- 4 csepp vanília kivonat
- meggy, feketeáfonya vagy más bogyós gyümölcs
- vaj (a kikenéshez)
- 1 ek zabkorpa
A tojásokat egy tálba öntjük, villával kicsit felverjük. Belemérjük a többi hozzávalót, jól összekeverjük, 15 percet pihentetjük. A sütőt bemelegítjük, egy 22 cm-es piteformát kivajazunk, megszórjuk zabkorpával, a tésztát a formába öntjük, elsimítjuk, és 30-35 percig sütjük.