Vagy annyira másként, hogy már a saját anyja (atyja) sem ismerne rá? Sebaj, a lényeg itt is ugyanaz: sok-sok csoki és kakaó, túlbonyolított rétegek nélkül.
Hozzávalók:
- 100 g cukormentes feketecsoki
- 60 g vaj
- 30 g eritrit
- 60 g gesztenyeliszt
- 3 tojás
- fél üveg cukormentes baracklekvár (vagy valamilyen savanyú gyümölcs, most pirosribizli)
Bevonathoz:
- 30 kókuszzsír
- 20 g kakaópor
- 20 g eritrit
A csokit összeolvasztottam a vajjal (vízgőz fölött biztosan nem ég oda, de szerintem az állandó kavargatás is megteszi). A tojások sárgáját kikevertem az eritrittel, majd ehhez hozzáadtam az olvasztott csokit. Egy csipet sóval habbá vertem a fehérjét, majd a liszttel felváltva a csokis krémhez kevertem. Sütőpapírral kibélelt, 18 cm-es kapcsos tortaformában kb. 25 percet sütöttem kis lángon. Ne szárítsuk ki, úgy már nem az igazi. Miután kihűlt, kettévágtam, és megtöltöttem a ribizlivel. A bevonathoz mindent összeolvasztottam, majd a torta tetejére csorgattam, aztán mehetett a hidegre. (össz. kb. 87 g C)