Már majdnem a karácsonyi hangulat jegyében jött a zserbó ötlete. Ízre szerintem teljesen olyan lett, mint az "igazi". Nem ez az első zserbós kísérletem, és tulajdonképpen egyik sem sült el rosszul, de mindig változtatok rajta kicsit. Volt már tekercs, palacsinta, mandulás-epres és paleo változat. Most lássuk a szilvásat torta formában.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 g hajdinaliszt
- 70 g kókuszliszt
- 2 tojás
- 25 g eritrit
- 30 g kókuszzsír
- 2 ek útifű maghéj vízben zselésítve
Mindezt összegyúrtam és három részre osztottam.
Töltelékhez:
- 100 g darált dió
- 20 g eritrit
- fél üveg házi cukormentes szilvalekvár
Mázhoz:
- 15 g kakaópor
- 15 g eritrit
- 15 g kókuszzsír
- 15 g víz
Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral, sütőpapír között kinyújtottam a tészta harmadát, ez került legalulra. Megkentem szilvalekvárral, és rászórtam az eritrittel összekevert dió felét. Erre került egy újabb réteg tészta, majd ismét a töltelékes réteg, és végül az utolsó réteg tészta. Ezt kb. 25 percig sütöttem. A kakaós mázhoz a vizet felmelegítettem, benne az eritrittel, mert hidegen nagyon lassan olvad vegyül el benne. A meleg vízben felolvadt a kókuszzsír is, végül hozzáadtam a kakaóport, és csomómentesre kevertem. Kis időre hideg helyre tettem, hogy ne legyen teljesen folyékony. A még langyos tészta tetejére öntöttem, és ismét hűlni hagytam. (össz. kb. 100 g CH, szilvalekvár nélkül 75 g CH)
Save