Kakaós csigaként készült először, de azóta kipróbáltam a sós, bambuszrostliszttel felturbózott változatát is, és tökéletes tízórainak bizonyult.
Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini (400 g)
- 1 tojás
- 90 g kókuszliszt
- 90 g barnarizsliszt
- 20 g útifűmaghéj
- 1 tk. bambuszrostliszt
- só
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. almaecet
Tölteléknek:
- 50 g reszelt sajt
- 2 ek. paradicsomszósz
- pizza vagy más fűszerkeverék (bazsalikom, oregano)
A cukkinit felkockáztam, puhára pároltam, kicsit hűlni hagytam, és botmixerrel pürésítettem. Hozzákevertem a tojást, sót, szódabikarbónát, almaecetet és útifűmaghéjat, végül a liszteket. Ezt mind összegyúrtam, és fél órát állni hagytam. A tésztát két részre osztottam, téglalap alakúra nyújtottam fél centi vastagon. Rátettem a tölteléket, feltekertem, és mindkét adagot 8 részre vágtam, így összesen 16 csigám lett. (össz. 101 g CH, 6,3 g CH/db.)