Áfonyák csücsülnek puha, halványsárga krémmel bélelt kosárkában. Ez a kép villant fel előttem, mikor a Táncoló fakanál blog SAD! pite-témáját megláttam. A recept az avokádókrémes kosárkákkal rokon, ugyanolyan tésztája van.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 g darált dió
- 60 g barnarizsliszt (itt beszerezhető)
- 20 g eritrit (itt beszerezhető)
- 1 tojásfehérje
Krémhez:
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 2 dl kókusztej (itt beszerezhető)
- 40 g eritrit
- 1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető)
- 5 g zselatinpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 marék áfonya
A tojásokat villával összekevertem az eritrittel és a citromhéjjal, felöntöttem kókusztejjel, és a konjac liszttel együtt pudingot főztem belőle. Még forrón belekevertem a zselatint, aztán a tűzről levéve hozzátöltöttem a citromlevet is. Hűvös helyre tettem, aztán kicsit később botmixerrel összeturmixoltam, hogy ne legyen csomós. A más kihűlt kosárkákba tettem, majd ment a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt megszórtam áfonyával. (össz. 51,7 CH, 8,6 g CH/db.)
Save