Vidám, zöld színű desszertet készítettem abból, amit épp itthon találtam.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 g darált dió
- 60 g barnarizsliszt (itt beszerezhető)
- 20 g eritrit (itt beszerezhető)
- 1 tojásfehérje
Krémhez:
- 1 tojássárgája
- 2 dl kókusztej (itt beszerezhető)
- 1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető)
- 40 g eritrit
- 1 avokádó (130 g)
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd kibéleltem vele 6 kis szilikonos muffinformát. 15 perc alatt elősütöttem, közben elkészítettem a krémet. A tojássárgából, a kókusztejből és az eritritből pudingot főztem, mikor már főtt, besűrítettem a konjac liszttel és hűlni tettem. Miután langyosra hűlt, botmixerrel összekevertem az avokádóval. A krémet a kosárkákba elosztottam, majd mentalevéllel díszítettem. (össz. 62,8 g CH, 10,4 g CH/db.)